Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Eyl/150

“DAĞLICA’DAKİ O GÜN”ÜN TARİHÇESİ – Süleyman PEKİN

“DAĞLICA’DAKİ O GÜN”ÜN TARİHÇESİ – Süleyman PEKİN

49 günde 81 şehidimiz vardı, 50. gün sayıyı şaşırdık. Şehit ve yaralılarımıza 1 gün sonra ulaşabildik. Genelkurmay 16 şehidimiz olduğunu açıkladı o gün Dağlıca’da. Ve o gün Dağlıca’da 49 şehidimiz olduğunu söylüyor bölgedekiler.

Iğdır’da, Tunceli’de, Mardin’de 14-15-16.. Şehitler bizim için sayı değildir, şeref bayrağıdır. Şehitlik bir nasip meselesidir ama taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakanları da asla unutmuyoruz.

İsmini aldığım dedem hem Çanakkale hem Kurtuluş Savaşı gazisi. Ben de onun madalyasının varisiyim. Çanakkale Şehitleri ve İstiklâl Savaşı Gazileri Varisleri Anma ve Yaşatma Derneği II. Başkanlığımız buradan geliyor.

Askere Dağ Komando talepli kâğıt imzalayarak gönüllü gittik. 1992 Kasım’ında Diyarbakır’a indiğimizde her işportacı Kürtçe müzik çalıyordu. Silvan’daki köy aramalarında işimize yarar diye Kırmançça öğrenmeye çalışmıştık.

Açılım 2009 Oslo Görüşmeleri ile başladı. Biz de o zamandan beri tarihçi ve dış politika analisti kimliğimizle tarihin tekerrür etmemesi adına yazılarımızla uyarı levhaları dikmeye çalıştık. Bir kısmıyla hafıza tazelemekte yarar var:

· “Beşir Atalay çalsın, Şivan Perver söylesin. Açılım bi heyr be!” (Korkunun Adını Af Koymuşlar – Ağustos 2009)

· “Korkuların üzerine gitmek 'or' câhil cesareti? İşte bütün mesele bu!” (Müjde, Nurtopu Gibi Bir Kürdistan’ımız Oldu – Kasım 2009)

· “Siyasal İslâm cenahı PKK'yı kınamayı ve İskenderun'daki şehitleri bile ağzına almamaya azmetmiş..” (Dikkat! Bölünmüş Yol – Haziran 2010)

· Eşkiyaya kahraman muamelesi yapıldı Habur'da, Silivri'de kahramana eşkiya muamelesi yapılıyor.” (Bölünmeyi Tartışmak Yada İhanete Alışmak – Temmuz 2010)

· “Açılım denen şey başından beri milletin arasını açmaktı.” (Etnik Cehennem’e Doğru – Ağustos 2010)

· “12 Haziran sonrasında pandoranın kutusu iyice açıldığında asıl tepkiler Doğu'dan değil Batı'dan gelecek. Birlikte yaşamanın çivisini çıkaranlar o çivinin tekrar yerine çakılmayacağını biliyorlar.” (Kürt’ün Kafasını Türk’e Kırdırmak – Haziran 2011)

· “Mehmetçik’in kanı Kurtuluş Savaşında bile bu kadar ucuz değildi.” (Şehitler Sahip Çıkılmadığı Zaman Ölür – Eylül 2012)

· “Partiya Karkeren Kürdistan 2013'te yeni bir mutasyona doğru sürükleniyor.” (Nor Asala ve Bir Diyarbakır Masalı – Ocak 2013)

· “Türk Milliyetçiliğini tekfir ediyorsunuz. Ama iş Apo'ya gelince ‘aşkım, aşkım’ replikleri..” (Ada Sahillerinde Görüşüyorum, Egemenliği Bölüşüyorum – Şubat 2013)

· “Bir zât-ı boşboğaz "Çözüm sürecini hayvanlar bile anladı" yâvesini yumurtlamış.” (‘Akil’in Biri Kuyuya Taş Attı – Mayıs 2013)

· “Erdemini yitiren millet bir gün vatanını da yitirir.” (Kürdistan’ı da Biz Kurarız Netekim – Aralık 2013)

· “Paralel mi aramıştınız? Kör müsünüz?” (Paralel Yapı Dedikleri – Ağustos 2014)

· “Türk Milleti'ne çorap muamelesi yapan gücün kaynağı nedir: Made in KİM?” (Yasin Börü Öldü mü? Huzur - Düzen Kaldı mı? – Ekim 2014)

· “Elmayla armudu aynı kefeye koyup camilerde "ırkçılık hutbesi" verenler ve verdirenler kaybetti.” (AKP Kendi Yarattığı Frankeştayn’a Yenildi – Haziran 2015)

Bugün aslında dündür. Bugün başımıza gelenler dün düşünmediklerimiz, yarın başımıza geleceklerse bugün düşünmediklerimizdir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.